Math Niël
Songwriter - Pianist

 Uitgebrachte CD's
 

In het kader van de herdenking wordt aandacht besteed aan de composities van Math Niël. In de periode december 2009 tot september 2010 heeft de Stichting Maniel drie Cd’s uitgegeven. 

A tribute to Math Niël by Volodymyr Kurylenko

cat.nr 6211-01

Door bemiddeling van de stichting Desna speelde de bekende Bajanspeler uit de Ukraine een selectie van composities van de Maastrichtse componist. Een twaalftal nummers worden op een ingetogen wijze vertolkt, waardoor de oorspronkelijke composities goed tot haar recht komen. De ware accordeonliefhebber zal geboeid worden door de volumineuze klank van de Bajan en de mooie composities.

Op de begeleidende tekst staat een informatieve inleiding van de muziekdeskundige Drs John Hoenen 

Nostalzjie  door ensembles o.l.v. Manuel Speth en ut Mestreechs Vastelaovends orkes

cat.nr.6211-03

In de Maastrichtse zangtraditie spelen zijn carnavalsschlagers en MVV liederen een beduidende rol. De meest bekende worden nu gespeeld door twee bijzondere Maastrichtse orkesten. Nog opmerkelijker is de medewerking van zangers, namelijk oud-spelers van MVV, en het unieke optreden van oud stadsprinsen en het gelegenheidskoor, de Elf van Tricht. Het geheel op de Cd roept de sfeer op van de vijftiger jaren en zal voor velen een feest van herkenning zijn. De presentatie is origineel, de Cd ziet er uit als en een 45 toerenplaat. Aan deze Cd hebben 80 Maastrichtenaren meegewerkt. Het resultaat is een gezellige Cd, die het hele jaar door voor stemming kan zorgen. 

Signature

cat.nr.6211-04

Misschien was U onder de enthousiaste toehoorders in de Bonbonnière op 29 november 2009, en heeft U de hoogstaande en gevarieerde muziek in de Math Niël matinee meebeleefd. Of misschien,bent U liefhebber van  opgewekte 50 tiger jaren muziek? Voor U hebben we deze matinee geregistreerd en op Cd uitgebracht.Nu kunt U van het prachtig spel van de musici en het schitteren van de solisten volop genieten.

Math Niël laat via zijn hedendaagse provinciegenoten horen welke gevarieerde en sprankelende composities hij ons heeft nagelaten en die door Manuel Speth in de toenmalige trant van musiceren zijn gearrangeerd.

Er zijn ook in de lay-out kosten nog moeite gespaard, om er iets moois van te maken. 

Harmonie St Michaël ontmoet Mathieu Niël 

cat.nr. 6211 -05

Math heeft een tiental marsen gecomponeerd. Daarvan heeft de Harmonie van Heugem er een vijftal uitgevoerd en in een studio opgenomen. Het resultaat van gevarieerde en aangename muziek mag gehoord worden. Voor Limburgers herkenbare marsen zoals Sanctus Egidius, de processiemars van de Maastrichtse Ommegang in 2011 en 2018, het supporterslied van MVV en de Limburgse mijnwerkersmars.